Ik heb een bijstandsuitkering en ik wil langer dan 4 weken naar het buitenland, kan dat?

U moet verblijf in het buitenland doorgeven middels het formulier ‘Verblijf in het buitenland’. Dit formulier kan u afhalen bij de balie op het Activerium.

Gaat u op vakantie in Nederland? Of verblijft u langer dan 3 nachten buiten de gemeente, maar wel in Nederland? Meld dit op tijd bij uw contactpersoon. U bent dan bereikbaar en loopt niet het risico een boete of maatregel te krijgen.

Wanneer u langer dan 4 weken naar het buitenland wilt moet u daarvoor toestemming vragen bij uw contactpersoon van de afdeling Maatschappelijke Zorg. De kans is erg klein dat u hiervoor toestemming krijgt. Wanneer u geen toestemming krijgt en toch langer dan 4 weken in het buitenland verblijft, kan uw bijstandsuitkering worden ingetrokken of beëindigd.

Gaat u 30 dagen langer weg dan de 4 weken die u weg mag met behoud van uitkering, dan moet u zelfs opnieuw een bijstandsuitkering komen aanvragen op het Activerium.

Toelichting

De kans dat toestemming verleend wordt om langer dan 4 weken weg te gaan is heel erg klein. En als er al toestemming verleend wordt, dan krijgt u geen uitkering uitbetaald over de periode langer dan 4 weken. Gaat u 30 dagen langer weg dan de 4 weken die u weg mag met uitbetaling van de uitkering, dan moet u zelfs opnieuw een uitkering aan komen vragen.