Ik wil graag een volkstuin huren, kan dat?

Als u een volkstuin wilt huren, dient een onderscheid te worden gemaakt tussen volkstuinen voor particulieren en volkstuinen voor verenigingen.

Volkstuinen voor particulieren liggen nabij Dr.Poelsstraat, Fringslaan, Maria Gorettistraat en Toupsbergstraat. Als u een volkstuin huurt van de gemeente, blijft de grond eigendom van de gemeente. U mag er gebruik van maken. U mag de tuin alleen recreatief gebruiken bijvoorbeeld als moestuin.

Volkstuinen voor verenigingen zijn gelegen aan Aan de Winckelen, Carisborg, de Holz, Kaffebergsweg en Dentgenbach. Voor deze volkstuinen dient u contact op te nemen met de betreffende vereniging.

De verhuur van een volkstuin door de gemeente wordt vastgelegd met een huurovereenkomst grond. Deze wordt afgesloten voor de periode van 1 januari tot en met 31 december van het betreffende jaar. Daarna volgt een stilzwijgende verlenging van jaar tot jaar. Jaarlijks ontvangt u van de gemeente een factuur voor de verschuldigde huurprijs.

Als de gemeente u een volkstuin verhuurt, blijft de grond van de gemeente. U mag de volkstuin uitsluitend gebruiken voor het kweken van groente, fruit en planten.