Waar moet ik betaald parkeren?

Parkeren in Kerkrade-Centrum kost 1 euro per uur. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur. Op een aantal plekken zijn de eerste twee uur parkeren gratis. Openingstijden en tarieven van parkeergarages kunnen afwijken.

Cameraparkeren: eerst betalen, dan auto halen

Op het Kerkplein en het Theaterplein registreren camera's elke auto die het terrein op en af rijdt. Pas bij terugkomst voert u op de betaalautomaat het kenteken van de auto in en betaalt u het verschuldigde bedrag. Voorkom een boete en haal de auto pas op nadat u heeft betaald! Na betalen binnen tien minuten uitrijden.

Parkeerschijfzone

In de blauwe zone net buiten het hart van het centrum kan met parkeerschijf maximaal twee uur gratis worden geparkeerd. De parkeerschijf is verplicht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Gratis parkeren

Op vijf tot tien minuten lopen van het centrum liggen diverse gratis parkeerterreinen:

  • Old Hickoryplein
  • Parkeerterrein Einderstraat
  • Station Kerkrade-Centrum (achterkant)
  • Parkeerterrein Rodahal Europaplein (inrit Diepenbrockstraat)

Openbaar vervoer

Station Kerkrade-Centrum ligt pal naast Museumplein Limburg (Continium, Cube, Columbus) op ongeveer vijf minuten lopen van de Markt. Het busstation ligt op het Oranjeplein, op enkele minuten van de Markt. Kijk op 9292.nl voor actuele reisinformatie.