Wat moet ik doen als mijn ziektekostenverzekering de tandartskosten niet vergoedt?

Misschien kunt u de behandelingen spreiden over 2 kalenderjaren, dan krijgt u meer vergoed van uw verzekeraar. U kunt ook proberen te sparen voor de behandeling, een aflossingsregeling met de tandarts bespreken of een lening afsluiten bij uw bank of de Kredietbank Limburg.

Wanneer de behandeling echt niet over 2 jaren uitgespreid kan worden en u hoge kosten verwacht, adviseren wij u om eerst een offerte bij de tandarts te vragen. Op deze manier weet u waar u aan toe bent. U kunt zich alsnog met de offerte melden bij het Activerium, de gemeente bekijkt dan of de behandeling toch niet voor een deel of helemaal via bijzondere bijstand kan worden vergoed, maar de kans daarop is erg klein. Laat dus nooit eerste de behandeling uitvoeren, zonder de betaling geregeld te hebben.

Toelichting

Kosten die niet door het basispakket van de ziektekostenverzekering worden vergoed, zijn volgens de regering, het Rijk en de rechter geen noodzakelijke kosten. Tandartskosten zitten niet in het basispakket en behoren dus niet tot de noodzakelijke kosten. U kunt daarom geen bijzondere bijstand voor tandartskosten krijgen.