Wat moet ik doen met voorwerpen die ik op straat heb gevonden?

Als u een voorwerp heeft gevonden bent u verplicht hiervan aangifte doen bij de gemeente. Als u een voorwerp verloren bent kunt u dat melden bij de gemeente. Dit kan voor zowel gevonden- als verloren voorwerpen online via de website https://www.verlorenofgevonden.nl/ . De gemeente Kerkrade, zoals vele andere gemeenten, zetten de gevondenvoorwerpen online. Als het u voorwerp niet zelf bewaardt dan kunt u dat afgeven bij de afdeling Openbare Orde en Veiligheid- cluster Handhaving. U kunt hier ook terecht als uw voorwerp gevonden is en u wilt het ophalen. U zult hierbij moeten kunnen aantonen dat het voorwerp van u is. De gemeente bewaart voorwerpen met een geschatte waarde van minder dan € 450,- tot 3 maanden. Voorwerpen met een geschatte waarde van meer dan € 450,- worden tot 1 jaar na aangifte bewaard. Maak voor aangifte, of het ophalen van een gevonden voorwerp, eerst een afspraak via 14045.

Heeft u een identiteitsbewijs gevonden (paspoort, id- bewijs, rijbewijs of verblijfsdocument) dan dient u dit ten spoedigste in te leveren bij het frontoffice van het burgerplein van de Gemeente aan de Markt 33 (Stadskantoor). Hiermee helpt u voorkomen dat er misbruik gemaakt kan worden van identiteitsbewijzen.

Denkt u dat uw eigendom gestolen is? Dan kunt u hiervan aangifte doe bij de politie. Dit kan online via https://www.politie.nl/aangifte/ of bij het politiebureau aan de Kerkradersteenweg 27 in Kerkrade. Maak voordat u aangifte gaat doen een afspraak via (0900) 8844. Diefstal blijft tenslotte een politiezaak!